Panamá Oeste, Puerto Caimito, Costa Verde Oficina #12
349-0393
info@holystonepanama.com

Minden, amit tudnod kell az elsüllyedt szemekről

Holystone Empresa

Minden, amit tudnod kell az elsüllyedt szemekről

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk. A

elsüllyedt szeme általában az öregedés vagy az egészségügyi problémák eredménye, amelyek még kevésbé aggódnak. A kezelési lehetőségek magukban foglalhatják mind a természetes alapanyagokat használó gyógy- és otthoni gyógyszereket.

A szem alatti bőr finom, ezért néha elsüllyedtnek tűnik, és sötétebb színű, mint az arc másutt. A

életkor szerepet játszik az elsüllyedt szemekben, de más tényezők hozzájárulhatnak, így a fiatalabb embereket is befolyásolhatja.

A legtöbb ember észreveszi elsüllyedt szemét, amikor a tükörbe néznek. A pontos megjelenés személytől személytől eltérő.

Gyors tények elsüllyedt szemekben:

  • Az elsüllyedt szemek orvosi kifejezése a könnycsepp üregek.
  • Az elsüllyedt szemek elterjedhetnek az idősebb felnőtteknél.
  • A kozmetikai műtét és a dermális töltőanyagok az öregedés vagy a genetika által okozott elsüllyedt szemek lehetőségei.
  • Az orvos kért kórtörténetet, és megvizsgálja az arcot és a szemét, hogy eldöntse, szükség van -e a kezelésre.

A elsüllyedt szem okai

Az elsüllyedt szemek legtöbb esete az egyén táplálkozásának és egészséges életének minőségéhez kapcsolódik.

Ha ezeket az okokat kijavítják, az elsüllyedt szemek további kezelés nélkül megoldódhatnak. Ez azt jelenti, hogy az okok megfelelő időben elkerülhetők vagy kezelhetők az elsüllyedt szemek megismétlődésének megakadályozása érdekében.

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát az egészségre és az életmóddal kapcsolatban, amely a szem alatti bőrt érinti:

Dehidráció

Az elsüllyedt szemek leggyakoribb oka a kiszáradás, vagy sem elegendő víz van a testben.

Túl sok kávé, szóda és előrecsomagolt ital fogyasztása diuretikumot okozhat, beleértve a vizelet fokozott előállítását, ami kiszáradáshoz vezethet.

Vitaminhiány

A C -vitamin, a K -vitamin és a vas hiányosságai miatt a szem elsüllyedhet. Valójában a „Hollow” szem az alultápláltság egyik tünete, amint azt az SM Journal of Nutrition and Metabolism.

A C -vitamin segít a vas felszívódásában és a véraláfutás csökkentésében, míg a K -vitamin felelős a vérrögökért.

A vitaminok egyikében vagy mindkettőjében a hiányosságok könnyen zúzódást, egészségtelen bőrhez és elsüllyedt szemhez vezethetnek.

Alvási problémák

Nem elég alvás vagy rossz minőségű alvás okozhat elsüllyedt szemét és elszíneződését a finom bőr közvetlenül a szem alatt.

A 2017. évi jelentés szerint a jó minőségű alvás a következő szükséges elemekkel rendelkezik:

  • Az idő nagy részében alszik az ágyban
  • Nem vesz több mint 30 perc, hogy elaludjon
  • Éjszakánként legfeljebb egyszer ébredjen
  • Nem ébren van 20 percig több mint 20 percig, az éjszaka

öregedés

A kollagén az emberi test legelterjedtebb fehérje, és biztosítja a bőr erejét és rugalmasságát.

A test öregedésével hajlamos elveszíteni a kollagént. Az első hely, ahol a kollagén veszteség a leginkább észrevehető, a szem alatti bőr. A kollagén elvesztése miatt a szemek visszatérnek a szemhálókba, így a szem elsüllyedt.

fogyás

A legtöbb ember először az arcán fogy. Időnként a fogyás elég drámai ahhoz, hogy a szem alatti erek kiemelkedővé váljanak, és a bőr átlátható legyen, és az elsüllyedt szemek megjelenését eredményezi.

A drámai súlycsökkenés táplálkozási hiányosságokat is okozhat, amelyek elsüllyedt szemekhez vezethetnek.

genetika

Lehetséges, hogy az elsüllyedt szemeket az ember genetikája vagy DNS -je okozhatja. Példaként a DNS hatására, a szemek helyzete az aljzatokban nagyrészt a genetikának köszönhető.

dohányzás

A dohányzás kollagént és a bőr rugalmasságának lebomlását okozza. Ezek a veszteségek miatt az arcon lévő bőr leereszkedhet, és a szem elsüllyedt.

allergiák

Az allergiák miatt a szem süllyed és sötét körök képződhetnek. Ezek a hatások a szem alatti apró erekben vagy a blokkolt orrpasszázsok gyulladásának tulajdoníthatók, amelyek az allergiákhoz kapcsolódhatnak.

sinus fertőzések

A gyulladásos sinusok az elsüllyedt szem újabb bűnös. Az orr torlódása és a nyomás a sinus fertőzés tünetei, ezért orvos figyelmét kell felhívni.

Trauma

Az arc vagy a szem körüli csontok bármilyen sérülése miatt a szem elsüllyedt. A legtöbb orbitális törés néhány héten vagy hónapon belül gyógyul. Számos törés azonban az orbitális robbantási törések, ahol a szem csontos pereme ép, de a szemhúzó vékony padlója szakadt vagy repedt.

A klinikai szemészeti 2015. évi jelentés megállapítja, hogy a szem sérülése gyakori az orbitális törések 29 % -ában.

Orvosi kezelés

Az orvosi állapotokból származó elsüllyedt szemek, például allergiák és sinus problémák, gyógyszerekkel kezelhetők. Ide tartozhatnak a sinus fertőzések és az antihisztaminok antibiotikumai, valamint az allergia szemcseppei.

A kozmetikai műtét és a dermális töltőanyagok az öregedés vagy a genetika eredményeként elsüllyedt szem szempontjából figyelembe vehetik. A műtét azonban soha nem jár kockázatok nélkül.

A dermális töltőanyagok magukban foglalják a hialuronsav befecskendezését az érzékeny szövetbe közvetlenül a szem alatt, így ezek mellékhatásokat okozhatnak.

A műtéti kezelés a legjobb módja a szemtörések kezelésére, a szem szabályszerűségének helyreállítására és a sérült pálya térfogatának kiegyensúlyozására szemkárosodások esetén.

Otthoni gyógymódok

Az életmód megváltoztatása és az otthoni gyógyszerek segíthetnek az elsüllyedt szemek csökkentésében.

A következő gyógyszerek esetében, amelyek az anyagokat a területre alkalmazzák, az embernek gondoskodnia kell arról, hogy csukva tartsák a szemét, és kerüljék a szemükbe.

Az otthoni gyógymódok a következők:

Hidratált tartózkodás

A víz a legfontosabb dolog, amire a testnek egészséges maradni kell. Ez a test minden szervét érinti, a legnagyobb közülük – a bőrt is.

Általában azok az emberek, akik elsüllyedt szemmel, javulást tapasztalnak a vízfelvétel növelésével és a diuretikumok korlátozásával.

Napi 8-10 pohár víz ivása segíthet az embereknek elkerülni az elsüllyedt szemet.

Jó minőségű alvás

Elmerelő szemek gyakran azt jelzik, hogy valaki nem kap elég jó minőségű alvást. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint a felnőtteknek éjszakánként kb. 7-9 órás alvásra van szükségük, míg a csecsemőknek, a gyermekeknek, a tizenéveseknek és az idősebb felnőtteknek többre lehet szükségük.

mandulaolaj

Elmerült szemek azt jelzik, hogy a szem alatti bőr elvesztette a tápanyagokat. A szem alatti tér mandulaolajjal táplálható, amely gazdag E -vitaminban, létfontosságú bőr vitaminban. Az E-vitamin olaj szintén egy másik bőr-tápláló lehetőség. Mind a mandulaolaj, mind az E -vitaminolaj online vásárolható.

Nyers burgonya

A burgonya C -vitamint, enzimeket és keményítőt tartalmaz, hogy a vékony bőr táplálja a szem alatt. És a nyers burgonya hűvössége csökkenti az erek gyulladását, hogy minimalizálja a duzzanatot és a sötét megjelenést. A burgonyát a szem alatt lehet felvinni, miközben kb. 20 percig fekszik.

Tea táskák

A tea antioxidánsokat és flavonoidokat tartalmaz. A teazsákok használata javítja az elsüllyedt szemet azáltal, hogy elősegíti a keringést, és pihenteti a szem idegeit és izmait.

meredek két teazsák legalább 5 percig. Préselje meg a folyadékot tőlük, és győződjön meg arról, hogy a szem alatti vékony, érzékeny területhez nem túl melegek. Helyezze mindkét szem alá legalább 10 percig. A fekete tea online vásárolható.

uborka szeletek

Az uborka népszerű otthoni gyógyszer a sötét körök és az elsüllyedt szemek számára. Az uborka szeleteket a szem alá lehet helyezni a hűtési hatás érdekében, valamint a duzzanat és a bőr elszíneződésének csökkentése érdekében.

Halolaj

A halolaj zsírsavakban gazdag, így gyulladásgátlóvá teszi, amely elősegíti a sérült sejtek gyógyulását.

A halolajat úgy lehet felvinni, hogy megtörik a halolaj -kapszulát, és az olajat a bőr alá helyezik. Ezt el kell végezni, mielőtt akár 4 hétig lefeküdnének.

citromlé

A citromlé a természet fehérítője, és ha a szem alatti bőrre alkalmazzák, elősegíti a halott bőr eltávolítását és elszíneződését. Alapvető fontosságú a citromlé vízzel hígítani a bőrirritáció csökkentése érdekében, és maguktól a szemétől távol tartani. A citromlé online vásárolható.

mikor kell orvoshoz fordulni

Ha úgy tűnik, hogy az elsüllyedt szemek az idő múlásával romlanak, annak ellenére, hogy több alvás és hidratált marad, és ha más tünetek kísérik őket, akkor az embernek mennie kell és el kell mennie, és keresse meg orvosát.

További tünetek jelzik egy másik problémát:

  • Az orr átjárásainak torlódása
  • Viszkető, száraz vagy piros szem
  • Fáradtság, amely folyamatban van
  • Szélsőséges vagy szokatlan fogyás vagy étvágyproblémák
  • NESEA és más emésztési problémák

Fizikai vizsgálat vagy tünetek alapján, Az orvos további teszteket kérhet az elsüllyedt szem okának meghatározására.

Az elsüllyedt szemek nagy részében nem kapcsolódnak az életveszélyes körülményekhez. Ha összekapcsolódnak az öregedéssel vagy a genetikával, akkor általában nem okoznak más problémákat.

Azonban az ember szemével kapcsolatos bármilyen aggodalmat először az orvosukkal való beszélgetéssel kell kezelni, ha befolyásolják önértékelésüket, vagy depressziót és szorongást okoznak.

  • Kozmetikai orvoslás/plasztikai sebészet
  • Szem egészség/vakság
  • Alvás/alvási rendellenességek/álmatlanság

Orvosi hírek ma Szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkezik, és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.