Panamá Oeste, Puerto Caimito, Costa Verde Oficina #12
349-0393
info@holystonepanama.com

Čujemo puno o važnosti dobivanja dovoljno kalcija.

Holystone Empresa

Čujemo puno o važnosti dobivanja dovoljno kalcija.

Njezina iskustva s neplodnošću, usvajanjem, sedam trudnoća i odgajanjem djece s kašnjenjima u razvoju pomogla su joj da postane resurs na radostima i izazovima roditeljstva. Možete je doći e -poštom. Slijedite Facebook LinkedIn Pinterest Pretplatite se na Podcast Project Roditeljstvo Spotify Google Stitcher

Želite li spustiti kortizol i pobijediti stres? Green Greenfield vas je priklonio. Safari. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Unesite Shinrin-Yoku

Dopustite mi da vas upoznam sa svojim prijateljem «Shinrin-Yoku.» Shinrin-Yoku nije, u stvari, kuhar u lokalnom romantičnom sushi restoranu, preporučujem vam da odaberete za noćnu noć, niti je Shinrin-Yoku neka nikad prije viđena, kontoktistička verzija Kama Sutra. Shinrin-Yoku je u stvari japanski izraz za «šumsko kupanje».

Ne, ne mislim na kinky vruću kadu u šumi. Govorim o hodanju stazom prirode, u šumi, u blizini arboretuma ili bilo gdje drugdje gdje ste uronjeni u znamenitosti, zvukove, miris i osjećaj prirode. Kao što sam u nedavnom podcastu raspravljao o najboljim načinima spuštanja kortizola, Shinrin-Yoku je klinički dokazano da vas izlaže visokim razinama specifičnih kemikalija biljaka i stabala koje snižavaju kortizol sline. Poznat i kao «šumska medicina», Shinrin-Yoku je izraz koji znači uzimati šumsku atmosferu. U Japanu je razvijen tijekom 1980 -ih i postao je kamen temeljac preventivne zdravstvene zaštite i ozdravljenja u japanskoj medicini. Sada postoji ogromna količina znanstvene literature o zdravstvenim prednostima trošenja vremena u živoj šumi, uključujući povećanje imunološkog sustava, niži krvni tlak, povećanu sposobnost fokusiranja, ubrzavanje oporavka od operacije ili bolesti i povećanu kvalitetu spavanja.

Pa kako možete koristiti koncept Shinrin-Yoku za snižavanje kortizola i stresa. Evo pet brzih i prljavih savjeta koji se ne uključuju u planine ili vožnju u šumu.

1) borova, zimzelena ili esencijalno ulje Cedar: Pokazalo se da su esencijalna ulja izvučena iz biljaka i drveća, a potom koncentrirana u sitne boce, pokazalo se da imaju mogućnost snižavanja kortizola na isti način kao što je a Opuštajuća šetnja šumom. Osobno posipam ta ulja u svoju saunu, na gornjoj usni, ili ih izlijevam u zrak u svom uredu koristeći nešto što se naziva difuzor hladnog zraka. Kad uđete u moj ured, doslovno miriše na šumu! Evo detaljnog podcasta koji sam zabilježio na esencijalnim uljima i kako ih koristiti.

2) dnevnik ili panj iz šume: pored svog stojećeg stola, imam prekrasan stari panj koji sam saznao u šuma. Gore u svojoj dnevnoj sobi imam veliki, jedinstveno obloženi trupce prekriven kore koji sam također «ubrao» iz šume. Naravno, to nisu isto kao cijelo stablo zajedno s lišćem ili cvjetovima, ali stavljanjem ovih komada prirode na određena mjesta u mojoj kući mogu dodati dodir prirodnih ljepota dok dobivam funkcionalnost da mogu staviti a Ustanite na panj dok radite ili sjedite na ili protiv zapisnika u mojoj dnevnoj sobi.

3) NASA -ine kućne biljke: NASA je otkrila da određene kućne biljke mogu očistiti zrak, smanjiti toksine u vašem domu i Čak i uzrokuju opuštajući efekt destiracije. Bez važnosti, te biljke uključuju:

Ferns Gerbera Daisy Heartleaf Philodendron Snake Plant Spider Plant Chinese Evergreen Golden Pothos

Više o NASA studiji biljke za biljku možete pročitati ovdje.

4) Negativni ionski generator: Velika količina nečega nazvanog «negativni ioni» nalazi se u blizini tekuće vode, na svježem zraku, na plaži itd. Ovi ioni su ono što vam daju to budni, svjesni i opušteni fokus kad ste u Čisto, svježe okruženje na otvorenom. Možete dobiti pristupačne negativne ionske generatore (za nešto više od dvadeset dolara) – koji nisu puno veći od lopte za golf i koji istiju ine pumpaju u bilo koju sobu u vašoj kući, a ja osobno imam instaliran negativni ionski generator u oba u oba Moja spavaća soba i ured.

5) Vaši prozori: Bez sumnje ste čuli da povremeno pomalo prohladno ili da temperatura u vašoj kući često fluktuira može biti korisna za vaš metabolizam i gubitak masti, ali Također možete dobiti svježi zrak, negativne ione, kortizol i stres koji spuštaju prirodne mirise izvana, pa čak i zvuk ptica ili drugih oblika prirode kada jednostavno otvorite prozor u svom uredu ili kući. Čak i ako živite u urbanom području, iznenadili biste se koliko se prirodnijih stvari mogu osjećati kada se svježi zrak prolije kroz prozor.

Napokon, ne želim da me pogriješiš pogriješiti : Vježba nije loša. Vježba može smanjiti stres. U svojoj knjizi Spark: Nova revolucionarna znanost o vježbanju i mozga, John Patey, detaljno opisuje kako vježbanje raste moždane stanice, poboljšava mentalno funkcioniranje, omogućava bolji fokus i značajno smanjuje stres. Preporučujem vam da pročitate tu knjigu!

ali postoji i zakon smanjenja povrata. Trebate daleko manje vježbanja nego što mislite da smanjite stres ili rizik od kronične bolesti (pogledajte moju epizodu «Koliko je vježba previše» za to više), a ako ste tvrdoglava osoba koja je možda stavljala Previše stresa na vašem tijelu od vježbanja, odnosa, rada, putovanja, prostovit gdje kupiti zašto ne provjeriti ovdje toksina, itd., I otkrivate da prekomjerno prožimaj ili previše stresa ometa san, gubitak masnoće ili zdravlje, možda biste htjeli ugraditi ovih pet malih- Poznati načini za snižavanje kortizola i stres.

Imate li pitanja o bilo kojem od ovih malo poznatih načina za spuštanje kortizola i pobjeđivanja stresa? Pridružite se razgovoru na facebook.com/getfitguy.

Pages

«Prvi‹ prethodno12 Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Jeste li ikad čuli zvona u ušima i pitali se što učiniti? Do 50 milijuna ljudi prijavi da ima tinnitis u SAD -u, ali to je obično dobroćudno stanje. Što to može uzrokovati? A kako biste to trebali liječiti?

Sanaz Majd, doktor MD House Call, 30. ožujka 2017. četverominutni ReadePisode #236 Play pause Slušajte kada se brinete o zvonjenju u ušima, trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Procjena tinnitisa

Većina slučajeva tinitusa može se promatrati. Temeljit ispit za glavu i vrat od strane liječnika može biti sve što je potrebno. Međutim, snimanje mozga poput MRI -a i CT skeniranja može se koristiti za isključenje manje uobičajenih uzroka ako postoji zabrinutost. Test sluha korisniji je i lakši pristupačniji test kako bi se isključio jedan od najčešćih uzroka.

Temeljit ispit za glavu i vrat od strane liječnika može biti sve što je potrebno.

Liječenje tinnitisa

Nažalost, nema lijeka za tinitus. Međutim, to je često upravljivo naučenjem da prevariš mozak da ga ugađa. Predložio bih bijeli šum, ventilator, sat, laganu glazbu, a sada postoje čak i aplikacije za bijeli šum koje simuliraju sve ove zvukove i još mnogo toga.

Liječenje bilo kakvog gubitka sluha također može umanjiti tinitus. To se čini tako što ćete prevariti mozak u podešavanje tinitusa, jer su drugi zvukovi poboljšani u okolini.

Ukratko, tinitus je najčešće benigni simptom koji odražava sve promjene u slušnom sustavu, uključujući i Gubitak sluha koji je najčešći uzrok, a ne ozbiljno stanje u većini. Međutim, ti vrlo rijetki uzroci dovoljni su da uistinu jamče temeljitu raspravu i ispit vašeg liječnika.

Podijelite svoje ideje i saznajte brže i prljave savjete s nama na kućnom liječniku na Facebooku, Twitteru i Pinterestu Stranice! Ako ste danas ovdje išta naučili ili jednostavno uživali u svim stvarima, možete slušati i pretplatiti se na podcast Doctor-a za pozive na iTunes, Spotify i Stitcher.

Napominjemo da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek tražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i problemima povezanim sa zdravljem.

Slika ljubaznošću Shutterstock -a.

Pages

«Prvo‹ Prethod12 imajte na umu da sav sadržaj sav sadržaj Ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

O autoru

Sanaz Majd, MD

DR. Sanaz Majd je liječnik obiteljske medicine koji je certificiran na odboru koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Drexel u Philadelphiji. Njezini su posebni interesi žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Kalcij je, naravno, važan za zdrave kosti. Ali što više možete dobiti iz svoje prehrane (za razliku od dodataka), to je bolje. I lakše je nego što možda mislite.

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 15. ožujka 2011. 5-minutna Readepisoda #131 Igrajte pauza Slušajte Koji su najbolji izvori kalcija? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Koji su najbolji izvori kalcija?

Čujemo puno o važnosti dobivanja dovoljno kalcija. I možda ste stekli dojam da je samo dobivanje preporučene količine kalcija iz prehrane samo nemoguće i da su dodaci kalcija neophodni. Ne slažem se. Kao što ću vam pokazati u trenutku, zaista nije tako teško dobiti potrebnu količinu kalcija iz hrane. Također mislim da vam je bolje dobiti svoj kalcij iz stvarne hrane nego od dodataka, jer hrana bogata kalcijem teže pružanju drugih hranjivih sastojaka koje povećavaju sposobnost vašeg tijela da apsorbira i koristi kalcij.

Koja je hrana visoko u kalcijem?

konzervirana riba. Ribe poput sardine i konzerviranog lososa sjajni su izvori kalcija jer sadrže sitne kosti koje su toliko meke da ih nikada ne biste primijetili, ali to su moćan izvor kalcija. Kao bonus, ove su ribe također među nekoliko prirodnih izvora hrane vitamina D. Dobivanje tona kalcija nije ni približno tako učinkovito kao jednostavno dobivanje preporučenih količina kalcija i vitamina D.

Vidi također: < /p>

Trebate li brinuti o Merkuru u ribama?

Prednosti vitamina D

mliječnih proizvoda. Mliječni proizvod kao što su mlijeko i jogurt nisu samo visoki u kalcijem, kalcij koji sadrže izuzetno je dobro apliciran. Mliječni proizvodi su također dobri izvori magnezija i fosfora, a većina je učvršćena vitaminom D. Svi oni pomažu vašem tijelu da najbolje iskoristi kalcij. Svaka posluživanje mlijeka ili jogurta od osam unci sadrži oko ¼ do 1/3 vaših dnevnih potreba za kalcijem.

Vidi također:

Je li mlijeko loše za vas?

Kultivirana hrana

tofu. Vegani i mliječni štetni ne trebaju očajati. Tofu može biti odličan izvor kalcija jer se obično napravi s kalcijevim sulfatom kao agensom za prirodno postavljanje. Tofu je također dobar izvor proteina, što povećava apsorpciju kalcija. Pola šalica čvrstog tofua može osigurati kalcij od pola dana.

Vidi također:

Prednosti i nedostatke soje

kupusa. Povrće u obitelji kupusa, uključujući brokoli, kelj, bok choy, kupus, senf i zelenilo repa, svi su dobri izvori kalcija koji je vrlo bioraspoloživ. Kupusi i lisnato zelenilo također su dobri izvori folata i vitamina K, hranjivih sastojaka koji također pomažu u izgradnji snažnih kostiju. Pola šalica kineskog kupusa ili šalica bok choy -a pruža gotovo isto toliko apsorbiranog kalcija kao i čaša mlijeka.

Vidi također:

Dijeta za zdrave kosti

< p> obogaćena hrana. Utvrđeni sok od naranče ili socimilk vrsta je križa između dobivanja kalcija iz izvora hrane i uzimanja dodatka-kalcij se ne temelji na hrani, ali barem ga uzimate s hranom, što može poboljšati vašu apsorpciju.

Vidi također:

Koji je najbolje mliječno bez mliječnog mlijeka?

Sve ostalo. Također, imajte na umu da čak i namirnice koje nisu super u kalcijem, poput žitarica, orašastih plodova, sjemenki i drugog povrća, još uvijek doprinose vašem ukupnom unosu. Tipična američka prehrana – koja, kao što znate, ne dolazi tamo gdje je blizu preporučene količine povrća – još uvijek uspijeva osigurati prosječno 250 miligrama kalcija dnevno, ne računajući mliječne proizvode.

Zašto špinat nije sjajan izvor kalcija

Iako špinat ima puno dobrih stvari za to, to nije sjajan izvor kalcija.

Nisu sav kalcij na bazi hrane dobro apliciran. Na primjer, špinat sadrži prilično malo kalcija, ali sadrži i puno oksalata. Ovi se prirodni spojevi vežu s kalcijem i otežavaju vam tijelo. Iako špinat ima puno dobrih stvari za to, to nije sjajan izvor kalcija. U stvari, budući da se oksalati u špinatu mogu vezati i na kalcij u drugim namirnicama, čak vas može spriječiti da dobijete onoliko kalcija iz hrane koju jedete s njim. Ako nikada ne jedete hranu bogatu kalcijem, osim sa špinatom, to nije velika stvar-samo nešto što treba imati na umu.

Tko bi se trebao brinuti o kalcijem?

Dobivanje dovoljno kalcija je Važno je za sve, ali posebno je kritično za one u tinejdžerima i dvadesetima, jer su to godine kada nakupljate gustoću kostiju kako biste vas proveli kroz ostatak svog nade dugog i aktivnog života. Ironično je da je to jedna grupa koja će najvjerojatnije biti kratko u odjelu za kalcij.

Kako znate imate li dovoljno kalcija?

Odrasli trebaju oko 1000 mg kalcija svaki dan. Adolescenti, žene starije od 50 godina i muškarci stariji od 70 godina trebaju oko 1300 mg. Da biste dobili grubu procjenu koliko kalcija dobivate, započnite s 250 miligrama kao osnovne. Dodajte 250 mg za svako posluživanje mliječnih, konzerviranih riba, tofua, kineskog kupusa ili obogaćenog soka naranče. Dajte si još 100 za bilo koje drugo povrće za obiteljski kupus. Nije važno da svaki dan dobijete točno 1000 mg kalcija – ako se u prosjeku za vaš preporučeni unos, vjerojatno dobivate sav potreban kalcij.

Treba li uzeti dodatak?

Kao što sam rekao, mislim da je većinu ako ne i sav vaš kalcij iz hrane idealno – i potpuno izvedivo.

Contents