Panamá Oeste, Puerto Caimito, Costa Verde Oficina #12
349-0393
info@holystonepanama.com

Biztonságos otthoni gyógyszerek a kisgyermekek köhögéséhez

Holystone Empresa

Biztonságos otthoni gyógyszerek a kisgyermekek köhögéséhez

Sok köhögés gyógyszer nem biztonságos vagy alkalmas kisgyermekek számára. Ehelyett a szülők és a gondozók szelíd otthoni gyógyszereket használhatnak a köhögés tüneteinek enyhítésére.

Az 1–3 éves kisgyermekeknél köhögéses diszkomfortot, álmatlan éjszakákat és elmulasztott tevékenységeket okozhat.

A legtöbb gyermek köhögést tapasztal egy bizonyos ponton, és a szülők és gondozók nem tudják, hogyan kell biztonságosan kezelni tüneteiket. A szelíd otthoni gyógyszerek azonban segíthetnek.

Ez a cikk felvázolja a gyermekek köhögésének néhány általános okát. Ezenkívül három hatékony otthoni gyógyszert felsorol a kisgyermekek köhögéseire, és tanácsot ad arra is, hogy mikor kell orvosi ellátást kérni számukra.

Gyerekek köhögésének általános okai

A köhögésnek két fő money amulet ára gyógyszertárban https://harmoniqhealth.com/hu/ típusa van: száraz és nedves. Száraz köhögés általában a felső légutak irritációja, például a torok és a melléküregek miatt merül fel. A nedves köhögés általában az irritáció és a kapcsolódó nyálkahártya felhalmozódásának következménye a tüdő alsó légutakban.

A köhögéseknek általában négy osztályozással rendelkeznek:

köhögés típusa Közös okok
Stridor, egy magas hangú sípolás az inhaláció során croup, amely a felső légutak fertőzésére és duzzanatára utal, beleértve a hangdobozt és a szélcsőjét. asztma, egy olyan állapot, amely magában foglalja a légutak duzzanatát és szűkítését. A tünetek általában magukban foglalják a zihálást és a száraz köhögést. Fojtás, majd egy száraz köhögés vagy hideg tünetek egy idegen test, amely blokkolja a légutakat. A fulladási epizód, amelyet egy tartós száraz köhögés követ, jelezheti, hogy egy idegen test jelen van a légutakban. nedves köhögés vírusos fertőzések, amelyek a téli hónapokban gyakoribbak. -kerek. Az irritánsok kiválthatják a gag reflexet, ami hányást eredményezhet.

tőzsdén kívüli (OTC) gyógyszerek köhögéshez

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) nem javasolja OTC köhögés és hideg gyógyszerek 2 év alatti gyermekek számára. Ennek oka a potenciálisan életveszélyes mellékhatások kockázata. A legtöbb gyártó figyelmeztetést nyújt arra, hogy ne használja köhögésüket és hideg termékeit 4 év alatti gyermekek számára.

OTC köhögéses gyógyszerek különösen káros lehetnek a gyermekek számára, ha ők:

  • Túl sokat vegyen be a gyógyszert
  • Túl gyakran vegye be a gyógyszert
  • Szedjen más gyógyszereket ugyanolyan hatóanyagokkal
  • Vegyen be kodeint tartalmazó gyógyszereket, mivel ez a gyógyszer légzési zavarokat és más súlyos mellékhatásokat okozhat

Az FDA is Megjegyzi, hogy az ilyen gyógyszerek nem változtatják meg a megfázás természetes lefolyását, és nem befolyásolják annak időtartamát. Ezen okok miatt azt javasolják, hogy az emberek otthoni gyógyszerekhez forduljanak, hogy enyhítsék a csecsemők és a gyermekek köhögését.

Miért használja az otthoni gyógyszereket?

Eltekintve attól, hogy a tőzsdén köhögő gyógyszerek káros eseményeket okozhatnak a gyermekeknél, nem állnak rendelkezésre bizonyítékok hasznosságukról.

A 2017. évi áttekintés megvizsgálta az orvosi és nem orvosi beavatkozások biztonságosságát és hatékonyságát a hideghideghez kapcsolódó köhögéshez. A felülvizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy a köhögés gyógyszerek szedése csökkenti a köhögés súlyosságát vagy időtartamát.

Az FDA szerint az otthoni gyógyszerek valószínűleg biztonságosabb és hatékonyabb módszer a gyermekek köhögési tüneteinek enyhítésére.

Az alábbiakban néhány otthoni gyógymódot találunk a kisgyermekek köhögésére. Ugyanakkor ezek a lehetőségek nem biztonságosak a kisgyermekek számára. Ezért a gondozóknak mindig ellenőrizniük kell egy egészségügyi szakembert, mielőtt otthoni gyógyszereket végeznek egy gyermeknek.

Honey

A 2018-as áttekintés megjegyzi, hogy a Honey antibakteriális, vírus- és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Mindez enyhítheti a köhögés tüneteit.

A méz és a mézet tartalmazó termékek azonban nem alkalmasak 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára. Ennek oka a csecsemő botulizmusnak nevezett súlyos és potenciálisan életveszélyes állapot kockázata. Ugyanakkor alkalmasak az idősebb kisgyermekek számára a köhögés tüneteinek enyhítésére.

Egy másik 2018 -as tanulmány összehasonlította a méz hatásait más kezelésekkel, beleértve a gyógyszereket, a köhögéscsökkentőket, a placebót és a kezelés nélkül. Megállapította, hogy az anyag hatékonyabb volt a köhögés tüneteinek enyhítésében, mint a difenhidramin és a kezelés nélkül. Hasonlóképpen hatékony volt a dextromethorfánhoz is. A köhögési tünetek időtartamának lerövidítése szempontjából a méz hatékonyabbnak tűnt, mint mind a placebo, mind a salbutamol.

A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a mézet a köhögés kezelésére nem állnak rendelkezésre vagy ellen.

Bár az OTC köhögési termékek súlyos mellékhatásokat okozhatnak, az egy évnél idősebb gyermekek általában jól tolerálják a mézet. Ritka esetekben azonban a méz gyomorfájást, émelygést vagy hányást okozhat.

Folyadékok és páratartalom

A gondozóknak meg kell próbálniuk biztosítani, hogy a gyermekek hidratáltak maradjanak, mivel a víz segít a légutak vékony nyálkahártyájában, megkönnyítve és kevésbé fájdalmas a köhögéshez.

A hűvös köd -párásító szintén segít megnedvesíteni a légutakat és meglazítja a nyálkahártyákat. Az FDA azonban figyelmezteti a meleg köd -párásítók használatát, mivel ezek az orr átjárók duzzanatát okozhatják, ami súlyosbíthatja a légzési nehézségeket.

A hűvös köd -párásító tartása a kisgyermek szobájában egyszerű és nem invazív módszer lehet a köhögés tüneteinek enyhítésére.

mikor kell kapcsolatba lépni egy orvossal

A gondozóknak beszélniük kell orvossal, ha a gyermek a következő tünetek bármelyikét jeleníti meg:

  • Nonstop köhögési epizódok
  • mellkasi fájdalom, amely akkor is fennáll, ha nem köhög. napok

mikor kell azonnali ellátást kérni

A gondozóknak azonnali orvosi ellátást kell kérniük egy olyan gyermek számára, aki a következő légzési nehézségek tüneteit mutatja be:

  • Nehéz lélegezni, ha nem köhög. vagy arc a köhögés során
  • Súlyos mellkasi fájdalom

A gondozóknak azonnal felhívják a sürgősségi szolgálatokat ul>

  • Súlyos légzési nehézség
  • Az arc vagy az ajkak kék elszíneződése, ha nem köhögni
  • eszméletlenség vagy légzés hiánya
  • Összegzés

    Sok szakértő nem javasolja az OTC köhögését és a hideg gyógyszereket a kisgyermekek és a kisgyermekek köhögésének kezelésére a súlyos káros hatások kockázata miatt.

    Az FDA otthoni gyógyszereket javasol a gyermekek köhögésének enyhítésére. A gondozók mérlegelhetnek olyan lehetőségeket, mint például a 12 hónapos kornál fiatalabb csecsemők méze. A folyadékok és a párásítók minden korosztályú gyermekek számára megfelelő gyógyszert jelenthetnek.

    A gondozóknak orvosi ellátást kell kérniük egy olyan gyermek számára, aki tartós vagy romló köhögést vagy más tüneteket mutat.

    • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
    • Gyógyszertár/gyógyszerész

    Contents